Ett axplock och lite Zlatan

FOTO: Scanpix - Zlatan på väg till Spanien, igen?

Inget bloggande alls på ett par dagar nu. Har fokuserat till 100 % på att skriva på min ännu inte färdiga C-uppsats. Idag bjuder jag bara på lite intryck från den fotboll jag ändå ”råkat” följa.

* Mitt ÖSK fortsätter sin kräftgång i allsvenskan efter förlust borta mot nykomlingarna från Sundsvall. Om spelet hade sett bättre ut hade det känts ok. Nu känns det allt annat än ok och ljuset i tunneln går knappt att urskilja.

*Mitt FC Barcelona avreagerade sig på Rayo för ett par dagar sedan. 0-7 gav i alla fall lite tröst efter uttåget ur CL.

*Málaga vann mot Valencia vilket innebär att kampen om tredjeplatsen i la liga är stenhård. Viss fördel Valencia i och med att Málaga möter barça borta nästa match medan Valencia har två hemmamatcher i rad mot enklare motstånd.

*Bottenstriden i la liga går inte av för hackor den heller. Racing är redan klara för nedflyttning medan Zaragoza, Sporting, Villareal, Granada och i viss mån även Rayo är inblandade i kampen om att få spela ännu en säsong i högstaligan. Om Zaragoza klarar det är det sjukt stort i och med att klubben varit under förvaltning hela säsongen. Jag vill gärna se att Villareal klarar det, men spelschemat är riktigt tufft.

*Jag såg manchester-derbyt igår och fascinerades över hur mycket Rooney gestikulerade. Märkligt att United fick något gjort överhuvudtaget när både han och CR7 var i klubben. Båda har en tendens att syssla mer med charader är fotboll ibland. Tråkigt!

*Naturligtvis är det hård kamp om EL-platserna i la liga också, fattas bara annat. Jag håller tummarna för att Levante klarar biffen. Det hade varit riktigt stort och laget som verkar är så sammansvetsat att man har grillfester tillsammans förtjänar att hyllas för sin säsong.

*Det går rykten om att en viss Z ska komma till Spanien igen, men den här gången klä sig i vitt. Mourinhos relation till svensken var bra, det är ingen nyhet och jag tror mycket väl att det kan ligga något i ryktena. Möjligen ser Zlatan att lämna det sjunkande skeppet Milan där ingen vet om kaptenen (Berlusconi) kommer laga de läckor som finns eller ej. Eller så är det bara Raiola som vill befästa sin position som världens bästa och osmidigaste agent…

NEJ, nu ska jag fortsätta att skriva på min uppsats och ladda inför finalen i den här tävlingen.

Postat av