Min drömelva – med Plasmati, så klart

Målvakt: Den målvaktsduo som dominerat de senaste tio åren hade tidigare Kahn och Van der Sar emot sig, men står nu i en klass för sig själva. Buffon har rest sig under det senaste året och, till min förvåning, nått upp till fornstora dagars kvalité medan Casillas fortsatt vara Casillas. Hugget som stucket, men min man är gubben i randigt.

Försvar: Två tyska, mycket skickliga ytterbackar som klarar av både det defensiva och det offensiva arbetet – mycket sällsynt inom dagens fotboll. Dessa får till sällskap två kompletta, moderna mittbackar som tillför både tuffhet, snabbhet och god teknisk förmåga. Thiago Silva är kung, och Kompany har de senaste åren gått från att vara mycket talangfull till att bli en mittback i yppersta världsklass.

Mittfält: En trio som fyller alla funktioner, och där alla är vana vid att operera just som en av tre mittfältare. Tuffe, smarte Mark van Bommel är en ledartyp som täcker ytor för två-tre man, medan både Xavi och Iniesta är kreativa, närmast felfria garantier för stort bollinnehav och målchanser framåt. Åtminstone den förstnämnde är dessutom duktig defensivt, vilket är en förutsättning för att balansen ska bli rätt.

Anfall: Lionel Messi och Robin van Persie har ingen några tvivel om – två lysande fotbollsspelare -, medan Gianvito Plasmati representerar det i fotbollen så viktiga överraskningsmomentet. Den enorme anfallaren fick aldrig riktigt chansen i Serie A, men var i sina bästa stunder en mycket hotfull forward som verkligen borde kunnat ha åstadkommit en del, men som aldrig fick utrymme att göra det. Här får han den perfekta servicen. Cristiano Ronaldo uteblir eftersom att jag inte gillar honom. Utser man sin egen drömelva har man den rättigheten.

Postat av