Bloggens framtid!

8 maj klockan 5:23

Har inte bloggat på ett tag nu, som vi säkert lagt märke till! Beror på lite andra aktiviteter i helgen och lite extra fullt upp med studier men också på att bloggen snart kommer att förflyttas/göras om. Jag planerar bland annat en hopslagning med min hockeyblogg. Håll utkik här för mer information!

 

Dela

Om du ska vara The special one.

3 maj klockan 10:18

Tjugohundratalets största fotbollsstjärna jobbar inte i dobbar. Han frälser oss inte med djupledslöpningar och han förgyller inte sporten med omänskliga frisparkar rakt i diverse kryss. Vår tids stora ikon utför sin magi vid sidlinjen iförd kostym.

Mycket snack och ingen verkstad är något som jag ogillar. Om du måste prata – lev upp till det du säger! Om du ska kalla dig själv för ”the special one” – fixa guld i fyra ligor, krydda med lite inhemska cuper och toppa med två Champions League-segrar. Till att börja med. Ska du verkligen imponera borde du nämligen ha gjort det här innan din femtionde födelsedag.

Är det bara jag som inte kan vänta på att få uppleva vad som väntar här näst för Jose Mourinho?

Foto:SCANPIX

 

Dela

blackandyellow.

Länk

Alla har vi vårt hemmalag. Och då menar jag inte laget från stan som vi älskar i vått och torrt utan gänget från trakten som sliter någonstans nere i divisionssystemet. Mitt hemmalag är Göta BK. Härkomst från Lilla Edets lite bättre del och regerare på den lite ojämna och lutande men ack så vackra Ryrsjövallen.

Anledningen till att jag tar upp detta är att de nu verkar ha kommit en bra bit från 90-talets odödliga skolgårdsramsa ”sluta tjöta, heja på Göta!”. Laget har numera en alldeles egen nyproducerad professionell låt:

YouTube Preview Image

Vad gäller det sportsliga vann GBK Division 5-premiären i veckan med 2-0 mot ärkerivalerna Skepplanda.

 

Försvarskaos, ett avklätt Häcken och en anti-fascistisk kampsång.

30 april klockan 12:30

Avslutar april och inleder veckan med en liten sammanfattning av helgens mer eller mindre minnesvärda fotbollsögonblick.

Helgens hattrick: Du är inte sämre än din senaste match! Fiaskosäsong för Torres? Icke. Skulle inte förvåna mig om spanjoren blir hjälte den 19onde också.

Helgens striptease stod Häcken för. Rött, gult, orange. Förvirring.

Helgens nya ord: I början av min utbildning skrev jag en essä om nya ord som bildas. I den kom jag fram till att tidningsrubriker var den främsta källan till alla udda ordsammanfogningar som sedan utvecklas till vardagsspråk. Syrianska stod för lördagens tillskott: försvarskaos.

Helgens skönaste seger: Ljungskile tog tre poäng upp i Umeå. Jag som efter Halmstadsmatchen ställt in mig på en 0-0- säsong. Inga mål varken framåt eller bakåt. Nu får jag tänka om. Med lite kasta-bollen-övningar och en och annan After Game-öl ska nog de ihopplockade killarna kunna göra någonting bra tillsammans.

Helgens rampljus: Allas ögon på Rayo Vallecano, men trodde någon egentligen att de skulle plocka poäng av Barcelona? Tveksamt. Men eftersom laget ändå var på allas läppar i helgen ska jag dra fyra fakta om klubben så blir vi alla lite mer kunniga.

  • Färgerna rött och vitt kommer från ett samarbete med Atletico Madrid under femtiotalet.
  • Laget åkte ur La Liga 2003 men återtog sin plats 2011. Idag ligger de på femtonde plats.
  • Presidenten är den 76-åriga spanjorskan Maria Teresa Rivero.
  • Supportrarna är till stor del anti det mesta; fascism, kapitalism och rasism, vilket kommer till uttryck kampsången nedan. Enligt Wikipedia (säkra källor med andra ord) handlar låten bland annat om att laget inte har råd att värva spelare, men det ”skiter vi i”. Jag tycker att det svänger!
YouTube Preview Image
Dela

”Var det inte han som…?”

28 april klockan 5:07

Barcelonas nya huvudtränare beskrivs som han som fick ett finger i ögat av Jose Mourinho. Bättre än okänd? Kanske. Detta fick mig i alla fall att sammanställa en liten lista över spelare som blivit mer kända för händelser utanför plan än för sitt bländande spel. Har med all säkerhet glömt ett par självklara – vem kommer du på?

”Var det inte han som var Terrys ”kompis”?” – Wayne Bridge, Sunderland

De forna backkollegorna i Chelsea John Terry och Wayne Bridge var bästisar och grannar… tills den förstnämnde hade en affär med den andres exflickvän. I matchen mellan Chelsea och Bridges dåvarande lag Manchester City den tjugosjunde februari 2010 hade engelskmannens allas ögon på sig och fotbollsvärlden höll andan – skulle han skaka hand med Terry eller inte? Det blev ett kallt avböjande.

”Var det inte han som blev så arg?”Sebastian Rajalakso, Djurgården

”Raja” gjorde mål i sina fem första matcher för Djurgården och nominerades till årets nykomling samma år. Detta har dock kommit helt i skuggan av hans utbrott efter en utvisning på Fredriksskans i Kalmar. Jag och många med mig förknippar honom främst som han som skrek och sprakade på massa dörrar i spelargången.

”Var det inte han som hade så konstigt hår?”Taribo West

Finns otaliga exempel på spelare som hamnat i rampljuset på grund av tvivelaktiga frisyrer. Nigerias West måste dock vara bland de värsta.

Bild från Sportbladet

 

Dela