Sebastian Larsson kan missa EM

Sebastian Larsson har i veckan genomgått en operation för komma tillrätta med ett bråck. På grund av operationen kommer han att missa säsongens tre återstående Premier League-matcher.

Efter att ha spelat de senaste veckorna med ljumsksmärta bestämde sig Larsson för att genomgå en operation. För att öka hans möjligheter att bli helt återställd innan EM bad han managern Martin O´Neill om att genomgå operationen redan nu. En förfrågan som O´Neill accepterade.

Tråkigt för Sunderland att en så vitkig spelare missar avslutningen av säsongen men å andra sidan väldigt viktigt för landslaget att hans möjligheter att hinna återhämta inför EM ökar. Till Sunderlands officiella hemsida säger han själv:

“Jag är väldigt tacksam mot klubben för att de låter mig genomgå operationen nu direkt”

“Det här gör att omständigheterna för jag ska kunna förbereda mig på bästa sätt inför EM ökar markant jämfört med om jag hade behövt göra operationen efter säsongen.”

“Med den här lösningen kommer jag att ha ett par veckors rehabiliteringstid och förhoppningsvis kommer jag att kunna träna för fullt med landslaget sen – om jag blir uttagen.”

Bara att hålla tummarna för att återhämtningsprocessen går så smärtfritt som möjligt och att han snart är redo för att snöra på sig den känsliga högerdojan igen.

Postat av